Cursul “Viata Activa”

Fondator si Coordonator: Kinetoterapeut Irina Dumea. Manager Healthy Posture Academy.

Obiective Generale: Gimnastica posturala in care ne imbunatatim postura, atingem treptele de dezvoltare specific varstei si corectam eventualele afectiuni posturale prin tehnici si exercitii din Yoga Kids, Stretching Activ, Reeducare Porturala, Osteopatie, Terapia Yumeiho sau Mezieres.Adresare: Copiilor peste varsta de 1 an.

Desfasurare: O data pe saptamana. Durata unei sesiuni este de 50 de min. Programul se desfasoara in sala de clasa sau in sala de sport. Este necesar echipament care sa contina pantaloni lejeri (trening, colanti), tricou si sosete. Orele de gimnastica se desfasoara in sosete pentru executia corecta a exercitiului si controlul corect al musculaturii piciorului.

Profesor: Irina Dumea este specialist in Kinetoterapie si Motricitate Speciala, cofondatorul programului Healthy Posture Academy. In prezent studiaza Osteopatia si a facut cursuri de specializare si perfectionare in probleme ale aparatului locomotor si postura. In programele desfasurate in gradinita foloseste tehnici si exercitii corective din terapiile: Yumeiho, Mezieres, Stretching Activ, Reeducare Posturala, Yoga Kids si Gimnastica Medicala pentru atingerea treptelor de dezvoltare specifice varstei.

Metoda de Predare: joc si miscare, in grup si unu la unu.Achizitiile Copilului: La "Viata Activa" copilul isi insuseste deprinderile motrice de baza, atinge treptele de dezvoltare specifice varstei in care se incadreaza si invata sa isi mentina o postura corecta atat in timpul desfasurarii activitatilor fizice cat si la gradinita sau acasa.

Feedback: Parintii primesc newsletter lunar privind activitatile si progresele copiilor si sunt invitati sa participe la intalnirile anuale organizate de profesor si conducere.