Parteneri

Partenerii-colaboratori externi sunt cunoscatori si respecta principiile de educatie Montessori (fara recompense sau pedepse, folosind stimulare pozitiva si respectand evolutia individuala a fiecarui copil), precum si de Sanatate (fara “bomboane” la finalul lectiei) in desfasurarea activitatilor specifice dedicate copiilor montessonieni. 

Copilul Verde
Copilul Verde

Copilul Verde imbina armonios nutritia holistica, invatarea experientiala, artele, disciplinele academice, mass media, reusind sa informeze, motiveze, inspire foarte multi oameni si sa creeze o comunitate aparte.

Stimulam interesul copiilor pentru legume, fructe, miscare in aer liber si lectura. Mens sana in corpore sano. Ii invatam pe copiii mici un stil de viata sanatos (si pe parinti, pe langa ei). Cele 3 elemente ale conceptului nostru sunt: Hrana, Educatie si Distractie.

Mai multe despre noi pe site: http://copilulverde.ro/pagina/Despre-noi_2

Active Life
Active Life

Active Life România este o companie de sănătate posturală & wellness organizațional cu o experiență de peste 11 ani în România.

Active Life România oferă, prin echipa de profesioniști și specialiști kinetoterapeuți, servicii de masaj pe scaun la birou sau la evenimente corporate (on-site chair massage) și stretching, ședințe de kinetoterapie și fizioterapie mobilă, evaluare posturală personalizată, consultanță în ergonomie, cursuri educaționale și workshop-uri de ergonomie și postură, spate sănătos, automasaj și wellness la birou.

 

 

Scout
Scout

Scout este membra a Organizatiei Mondiale a Miscarii Cercetasesti (WOSM) – o miscare globala, non-guvernamantala si non-profit cu peste 30 de milioane de membri din 216 de tari si teritorii.  Cercetasia este mai mult decat recreere, este educatie pentru viata, un mod de a trai si o miscare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetasia ofera tinerilor sansa de a se angaja in activitati diverse, creeaza noi oportunitati pentru acestia, incurajeaza diversitatea si egalitatea, leaga noi prietenii. Cercetasia responsabilizeaza prin practicarea democratiei, dezvolta potentialul fiecarui individ si al grupurilor, responsabilizandu-i si insuflandu-le valori clare. Misiunea Cercetasiei in societatea romaneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune si o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, in care oamenii sunt impliniti ca indivizi si joaca un rol constructiv in societate.

Scoala de muzica Muzicantii Voiosi
Scoala de muzica Muzicantii Voiosi

Diana Herman (Scoala de muzica Muzicantii Voiosi), inspirata fiind de ucenicia cu Anca Parghel si apoi cu Luiza Zan, doua voci unice ale jazz-ului romanesc, a debutat in 2003 ca membra a corului Bisericii Greco-Catolice din Timisoara. In 2008 a urmat un curs de vara la Conservatorul din Amsterdam, specializarea canto jazz. A colaborat muzical cu actori si regizori de teatru, a sustinut concerte in duo. Din 2011 a inceput sa organizeze ateliere de educatie alternativa prin muzica si poveste pentru copii, la mai multe scoli si gradinite Montessori, dupa o metoda proprie care imbina muzica si teoria muzicala, povestea, istoria, etno-muzicologia. In 2013 a urmat un curs in Olanda de predare a muzicii in Montessori, iar in prezent este studenta a conservatorului “Berklee College of Music” din Boston, S.U.A. "Cred cu tarie ca inca de mici copiii au nevoie sa invete sa asculte marea muzica a umanitatii. Nu cred ca este nevoie sa asteptam o anumita varsta pentru aceasta. Cei mai mari muzicieni ai lumii ne spun cum parintii sau dascalii lor le-au impartasit inca de la o varsta frageda dragostea pentru muzica clasica (Mozart, Beethoven, Bach s.a.), sau pentru jazz, sau pentru muzica straveche a poporului din care s-au nascut. Cred ca in Romania este necesara o alternativa la educatia muzicala – o alternativa care sa-i faca pe copii sa perceapa muzica prin toate simturile lor, intr-o maniera integrativa, multidisciplinara, si care sa le insufle entuziasmul de a invata si dori ei insisi sa se exprime muzical. Cel mai important ingredient, atunci cand predau sau cand cant, este dragostea profunda pentru muzica si frumusetea ei, pe care doresc sa o transmit atat copiilor cat si celor care ma asculta cantand. Muzica de calitate este cea care inalta sufletul omului."

Learn with music
Learn with music

“Learn with music” este un optional de invatare a limbii engleze prin muzica, joc si miscare, importat din Statele Unite ale Americii si dezvoltat in Romania de Daniela Toma (Daisy), directorul programului Learn With Music. MusiCanopy este dezvoltat in gradinite prin participarea doamnei profesoare Raluca Serban. Learn with music ofera pentru prima data in tara noastra sansa unui curs de limba engleza prin muzica, joc si miscare atat pentru copii cat si pentru parinti, acestia participand activ la clase, cantand si invatand sa foloseasca instrumentele alaturi de cei mici.

Cristina si Gelu Duta

Cristina si Gelu Duta, maestri in peisagistica “Zanele Gradinii Montessano”: “Suntem precum niste copii. Dupa studierea proiectului pus la dispozitie, inchidem ochii si ne imaginam ce am vrea sa simtim cu piciorul, cu ochii, cu mainile, cu nasucul, cu urechea. Astfel s-a nascut mini iazul, asa s-au format pantele, asa au aparut cararile din piatra naturala de la munte, asa s-au ivit mestecenii cu mladierea si albul inconfundabil al tulpinilor...de fosnetul lor as putea vorbi o zi intreaga! Toti oamenii au o pregatire profesionala dar, undeva ascuns sau la vedere, au pasiuni, placeri si dorinte care, de cele mai multe ori sunt "departe" de meseriile lor. La noi s-au imbinat. Pasiunea pentru natura, plante, frumos...s-a imbinat cu pregatirea: sotul inginer de mecanica agricola si industria alimentara, iar eu economist-management. Punem o particica din sufletul nostru in toate gradinile pe care le realizam. Punem iubire in tot ce gandim si lasam o "farama" din noi peste tot pe unde trecem. Tot ce facem ne incarca cu bucuria din ochii oamenilor, ai copiilor si, uneori, ai animalutelor si pasarilor ce beneficiaza indirect de lucrarile noastre. Iubim ceea ce facem punem suflet ca si cum ar fi propria curte si nu facem rabat de la nimic!”

teaser

t e a s e r a reusit sa puna ideile si informatiile Montessano intr-un format cu totul special, facandu-l usor de navigat, structurat, clar si atractiv. Si foarte important..a reusit sa fie tolerant cu noi pana la final.

Mika Photography
Mika Photography

"Iubim fotografia. Iubim copiii. Copiii nostrii ne-au inspirat sa facem fotografie. Zambetele lor, surprinse de noi cu entuziasm, au fost punctul de plecare in aceasta calatorie minunata pe care am pornit-o impreuna noi, Catalina si Antonia. Intre noi, ne spunem "mica", e o forma de alint, un nick-name al nostru propriu care inglobeaza dragoste, pasiune, apropiere si multa caldura. Si cu aceasta caldura si implicare ne bucuram sa fotografiem. Lumea din jur, personajele care ne umplu viata de culoare, copiii in ipostazele lor in care poate nu ii vom mai surprinde niciodata, emotia mirilor, in ziua nuntii lor, felul cum isi priveste o mama copilul, sclipirea din ochii oamenilor atunci cand iubesc, se bucura sau plang de emotie. Aceste momente sunt unice. Dar ne dorim sa le luam in inima noastra si le pastram ca amintiri scumpe, de neinlocuit. Si sa le putem retrai, prin fotografie."