Presa
Interviu cu invatatoarea Montessano, Viorella Radu
Interviu cu invatatoarea Montessano, Viorella Radu

La scoala Montessano copilului nu i se spune ce sa faca, i se arata ce poate reusi!

In cadrul emisiunii "Intalniri Capitale", Ioana Brusten iti propune sa afli totul despre un sistem educational alternativ, care pune accentul pe dezvoltarea independentei si creativitatii celor mici.

https://www.youtube.com/watch?v=ff05PeUosx4

TVR2 si TVR+, in emisiunea
TVR2 si TVR+, in emisiunea "Natura si sanatate"
Montessano si Copilul Verde

Duminica, 13 Aprilie 2015, Bogdan Ghitulescu a prezentat in emisiunea sa “Natura si sanatate” de la TVR2 conceptul de sanatate al Gradinitei Montessano si a discutat cu Luminita Alexandru, fondatoarea proiectului “Copilul Verde”. Alaturi de educatia Montessori, educatia pentru un stil de viata sanatos este foarte importanta, rezultatele acestui atelier de sanatate practica prin lucrul si jocul cu legumele si fructele in starea lor naturala sunt resimtite in casa fiecarei familii atunci cand copiii solicita hrana sanatoasa, sau isi doresc sa o cultive si sa ingrijeasca mediul care o ofera. Mai multe detalii gasiti in filmarea de mai jos.

Scoli si gradinite verzi - De ce ne place Montessano
Scoli si gradinite verzi - De ce ne place Montessano

In Iulie 2014 copilulverde.ro a scris un articol despre unica gradinita din Romania care combina educatia Montessori cu educatia pentru Sanatate, o institutie care, incepand cu septembrie 2015, a deschis si scoala, pentru continuarea conceptului la urmatorul nivel de scolarizare.

La Montessano, pe langa programul standard montessorian, copiii participa la cursuri si programe de sanatate precum Viata Activa, Copilul Curator, Copilul Verde incluse in curriculum. Articolul mentioneaza atat despre personalul calificat ce asigura punerea in practica a principiilor Mariei Montessori, cat si despre mediul special conceput pentru desfasurarea acestora. Meniul echilibrat si diversificat este conceput de doamna Maria Varga, medic nutritionist dietetician cu experienta si calificari multiple. De asemenea, spatiile exterioare sunt unice prin organizarea lor cu alee senzoriala, traseu pentru echilibru, nisipar cu balanta, zid muzical, pe langa ansamblul clasic de joaca. Pentru intregul articol, click pe link.

Antena 1, in emisiunea
Antena 1, in emisiunea "Neatza cu Razvan si Dani"
Montessano si programele Copilul Curator si Viata Activa

Joi, 21 Mai 2015, Miruna Lica, omul informat al emisiunii Neatza cu Razvan si Dani de la Antena 1, ne-a vizitat gradinita si a realizat un material despre cursul de educatie posturala pe care il asiguram copiilor la Montessano. Irina Dumea si Denis Vicovan, specialisti in kinetoterapie si motricitate si fondatori ai programului Healthy Posture Academy, vorbesc despre importanta exercitiilor de gimnastica posturala si dezvoltare a musculaturii inca din primul an de viata al copilului. La finalul materialului, Magdalena R.J. Voinea, fondator al conceptului Montessano, informeaza despre cei doi piloni ai Scolii si Gradinitei Montessano, educatia Montessori si educatia pentru sanatate. Pentru vizionare, click pe filmare.

Sleepy00 - 10 riscuri pe care ți le asumi dacă îți aduci copilul la Grădinița Montessano
Sleepy00 - 10 riscuri pe care ți le asumi dacă îți aduci copilul la Grădinița Montessano

1. Tati, te uiți cam mult la televizol, nu îți fașe bine, al tlebui să leduci timpul.

2. O pescuiesc de la Grădi, șed în hol pe băncuță să o aștept și dau de Clara care îmi spune că fie-mea îngurgitează iaurt cu morcovi și castravete. Ești sigură? zic, Sara nu mănâncă niciodată iaurt. Peste 2 minute apare fie-mea cu nește mustăți albe cât casa: Mami, iaultul de aici, de la doamna Colnelia (doamna care le gătește și pe care Sara o îdrăgește tare mult), este bun, iaultul de la magazin nu este așa gustos ca asta. O să întreb și de iaurtul ăsta, dar dacă cumva e făcut și nu cumpărat este extrem de probabil că Sara va mânca iaurt doar la grădi, nu mă văd crescând ciuperci prin frigider (sau ce era chestia aia de-ți trebuia ciuperca nuș de care?). LE. E cumpărat, hip hip uraaa!

3. Mami, nu mai sta piciol peste piciol, nu este sănătos, împiedică cilculația sângelui, poziția colectă pe scaun este cu picioarele unul lângă șelălalt și spatele drept.

Riscurile 4 - 10