Programe de sanatate
Copilul montessonian creste sanatos, spre a fi liber sa-si urmeze visul!

Educatia Holistica de Sanatate Montessano are ca obiectiv dezvoltarea unui copil sanatos, echilibrat fizic si energetic, inteligent emotional si social, apropiat de natura si angajat sa promoveze dezvoltarea durabila (afla mai multe despre Conceptul nostru unic de Sanatate). Programele de sanatate completeaza programul educational de baza, fiind fie incluse in curriculum standard Montessano, fie optionale, conform precizarilor din cadrul fiecarui program. Invatarea are loc atat prin predare frontala, de catre profesorii colaboratori, cat si prin pregatirea de materiale Montessori specifice obiectivului educational vizat de fiecare program.

Educatie cu intelepciune
Educatie cu intelepciune

Educatie cu intelepciune (îmbinând cursurile „Copii Înţelepţi“ şi „Copilul Curator“ este un curs de sănătate care vizeaza cresterea si dezvoltarea intr-un mod armonios si adaptativ a copiilor, cu varsta peste 6 ani, respectand principiile Montessano.

,,Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze.'' - Maria Montessori

Comunicare ESPERE
Ateliere de Comunicare ESPERE cu Cati Calin

Programul a fost dezvoltat pentru a invata cum sa comunicam pentru a avea relatii armonioase, pentru a depasi conflictele si dezamagirile, pentru a ne realiza visele. Tocmai de aceea dorim sa acordam copiilor sansa de a invata de mici cum anume sa comunice pentru a-si putea construi o viata implinita, cu energie si creativitate.

Programul se va desfasura prin joc si exercitiu prin care copiii vor deprinde cum sa foloseasca comunicarea relationala. Copiii se vor exprima si vor comunica prin joc de rol, desen, modelaj, lucru in echipa. Vom profita de toate oportunitatile pentru a exersa cum sa comunicam relational, in loc de a reactiona si dauna relatiilor.

Bucatarii Sanatatii
Bucatarii Sanatatii
Curriculum de sanatate Montessano

Deprinderea abilitatilor si cunostintelor de a gati sanatos, respectand normele de igiena in bucatarie, cunoasterea ingredientelor sanatoase si evitarea celor nesanatoase, intelegerea modului de combinare corecta/ incorecta a alimentelor, a modalitatilor sanatoase/ nesanatoase de preparare a hranei, a codului de etica in bucatarie, a tips&tricks-urilor meseriei, a respectului fata de hrana si bucatar.

Curs de educatie fizica si sport
Curs de educatie fizica si sport

Sportul – distractie si dezvoltare armonioasa

Coordonator: Robert CARP, Profesor de educatie fizica si sport si Antrenor de fotbal la junio

Educatie Spirituala

CURSUL DE ISTORIA RELIGIILOR îşi propune să dezvolte în sufletele copiilor toleranţa şi aprecierea inter-religioasă, să-i familiarizeze cu cele mai răspândite religii ale lumii şi să-i ajute să dobândească câteva cunoştinte religioase elementare. Vom folosi foarte mult învăţarea prin descoperire. Copiii vor fi stimulaţi să găsească singuri răspunsuri la multe din întrebările lor.

Voluntariat pentru natura
Voluntariat pentru natura
Curriculum de sanatate Montessano - optional

Vom reveni in curand!

Antreprenoriat social
Antreprenoriat social
Curriculum de sanatate Montessano

Vom reveni in curand!